Referat fra foreldremøter

Foreldremøte 8.mars 2018

Foreldremøte i Stange Skoles Musikkorps

 

Dato: 8. mars 2018 kl. 18.00

Sted: Stange skole,

 

 

 1. Tur

Turen går til Bergen og NMF sin landsfestival. Det var musikantene sitt forslag og det ble bestemt at vi drar til tross for at det ikke er «turår» i år. 24 musikanter er påmeldt i tillegg til 4 voksne. De voksne er: Dagny Austli, Torill Hoel, Øystein Hoel og Anna Haugsrud

Korpset dekker 30 000,-  og det er tenkt at det blir maks 3000,- per pers. Vi bor på skole og all mat er inkludert i tillegg til inngang til konserterer og arrangement. Det er ennå uavklart hvilken skole vi skal bo på, men vi har med bussjåfør alle disse dagene. Bussen koster 38 000,- + bomavgift. Det betyr at vi må dekke kost og losji for bussjåføren. I tillegg må vi dekke reise og opphold for Merete. Ringsaker blir med å dele på utgiftene da de også skal dit.

Ikke rom for avmeldinger men det er plass til noen flere om noen vil ombestemme seg.

Er det noen mammaer eller pappaer som vil være med? Restplasser selges for 500,- propers tur/retur. Overnatting og mat må alle dekke selv.

Vi har planer om å tigge penger. Kanskje vi prøve å få til noe dugnad som går øremerket til tur for å få ned egenandelen.

Programmet må legges sammen med Merte.

 

 1. Dugnad

Dugnader på Teater Innlandet fungerer veldig bra.

Fått vakter for hele våren. Veldig viktig at folk sier ifra om det ikke passer. Det er to og to på lag så det er må være fire på dugnad samtidig.  

Laila sender påminning dagen før. Asbjørg legger den siste versjonen inn på hjemmesida.

 

 

 1. Vårkonsert

Blir på Vallset samfunnshus 20.april da Tingvold er opptatt. Vi har fått leid huset for en billig penge.

Hovedkorpset øver i Vallset på torsdag 18:30-20:30

Aspirantene øver på fredag etter skolen. Kari kan kjøre. Thale er reserve om ikke Kari får det til. Trenger 2 sjåfører til så det er fint om noen melder seg.

Det blir loddsalg. Vallset samfunnshus selger kaffe og kanelsnurrer så vi ordner ikke med noe servering.

Bør ha forhåndssalg av billetter.

 1. Dirigent i hovedkorpset lyses ut

Utlysning ute for 2.gang. Lyste ut i høst men fikk bare 1 søker. Vi mener at det er lettere å få noen til høsten og sesongstart. Søknadsfrist 30.3. Så langt er det to søkere.

 1. Dirigentene har ordet

Mona ønsket at vi skulle komme å høre på aspirantene og det gjorde vi.

Merete ønsket at vi skal si at de skal være spilleklare til 18:30 og det betyr at mange må møte før. Fått klage fra vaskerne på at vi har sko på i gymsalen. Fra nå må alle ha med innesko eller varme sokker.

 1. Motivasjon

Mange av de yngste i hovedkorpset sliter med motivasjonen. De som sliter litt med motivasjonen må si ifra så vi kan gjøre noe med det. Det kan være endringer på enetime, en prat med dirigenten eller tilpassing av noter. Viktig med en åpen dialog.

Fellesøvelsen blir lange. Bryte opp med noe gruppeøvelser eller noe lignende. Kanskje en gang i måneden. Sette i gang noe hyggelig i pausen som holder spiriten oppe. Bruke kjelleren til å hoppe tau, strikk, matter.

Tur kan fungere som en gulrot. Ha det klart i god tid hvor og når de skal reise.

Asbjørg prøver å sette i gang en aktivitet neste øvelse. Hun kommer også til å spørre musikantene hva de selv ønsker.

Foreldremøte 14.september 2017

 1. Gjennomgang av terminliste

Korps i teater:

 • Øvinger i teateret 3. og 5. oktober og 17. og 19. oktober fra 16:30-21:00. Premiere 20.oktober.

Det er veldig viktig at alle musikantene kommer med uniform første øving da det skal tas bilder. Uniformen kan henge igjen på teateret. Det går fint å sette igjen instrumentet fra tirsdag til torsdag, men bør tas med hjem i høstferien.

Det er veldig viktig å ta vare på de nye i hovedkorpset for det er en litt tøff start. Merete tar gjerne en prat dersom noen ønsker det, og det er bare å berolige med at alle trenger ikke spille alt.

 

Det blir seminar på Espa førstkommende helg. Eget skriv har kommet om dette.

Merete foreslår at alle musikantene får enkle plastmapper som de kan bruke til notene til prosjektet, da trenger de ikke lete så mye etter notene. Julie kjøper inn.

 

SAK:

Mona og Erlend arrangerer julekonsert med alle aspirantene i Stange kommune 16.desember klokken 16:00 i Romedal kirke. Det er snakk om 40-45 aspiranter. Det er planlagt øvinger 4.11 i Romedal, 24.11 (muligens Stange) og 15.12 i kirka.

 

Adventskalendersalg:

I år er kalendersalget 1.november. Alle møter på skolen klokken 18:00 for å få utdelt kalendere og roder i Stange.

Arrangementskomiteen ringer rundt til bedrifter i Stange kommune for å få gevinster og setter sammen en kalender. Det blir trykt opp ca. 750 kalendere for salg.

I år er det mulig å vipse penger direkte til korpset. Kontanter leveres inn på skolen 1.november etter salget.

 

Adventskonsert for hovedkorpset:

10.12 klokken 15:00 vil hovedkorpset ha sin adventskonsert. Vi har snakket med presten og han har sagt ja til å si noen ord. Kollekt til korpset ved utgangen.

 

2.Info fra instruktørene:

 

Merete var innom for å informere om Korps i teater, se lenger opp for info.

 

Mona har et ønske om å innføre et skjema for øving. Skjemaet har 4-5 øvelser som til sammen tar omtrent 10 minutter. Det skal være en motivasjon og det er frivillig om man leverer det inn. Mona vurderer om hun skal innføre klistermerke til de som har vært flinke til å øve.

 

Foreldre er gode motivatorer. Hør på at de øver og gi tilbakemeldinger. Foreldre er også velkommen innom de siste 5 minuttene av øvelsen, da skjerper aspirantene seg ekstra.

 

Det er flere som har slutta i aspirantkorpset og det gjør at Mona bruker litt ekstra tid på å bli et korps igjen. Hun føler at de har kommet greit i gang.

 

Mona har et ønske om at instruktørene må sjekke at musikantene har alt de trenger av pussefiller, fliser, hetter og så videre. Hun bruker uforholdsmessig mye tid på det på fellesøvelsen.

 

Det er viktig at frukta til aspirantene tas inn klokken 18.15 for da skal det pakkes ut instrumenter og ikke spises frukt. Foreldrevakta har ansvaret for dette.

 

Mona skal besøke 3.klasse tre ganger i høst. Etter høstferien deler hun også ut flyers for å minne om tilbudet. Oppstart for nybegynnere er 19.otober. Hun kommer også til å stikke innom 4.klasse for å høre om noen er interessert.

 

3.Vips

MCash og Vips har blitt slått sammen og heter nå Vips. Korpset har skaffet seg vips og her ligger billetter, rekvisita, støtte, kafe. Kalender skal opprettes. Man bare søker opp Stange skoles musikkorps og så kommer det opp.

 

4.Arrangementes komiteen trenger nytt medlem. Irene Bruun har meldt seg.

 

5.Hjemmesiden/facebook

Det er hjemmesiden som er hovedkanalen for informasjon. Her ligger det terminlister og lister for enetimer blant annet. Viktig at alle går innom og sjekker en gang i blant, for det kan være endringer som er viktig å få med.

 

På hjemmesiden står det også hva man skal gjøre som foreldrevakt, hvordan man skal stelle uniformen og mye mer. Det er bare å trykke seg fram.

 

Asbjørg som er sekretær i styret synes at hjemmesiden er tungvint å bruke, spesielt når man skal legge ut tabeller. Hun ønsker å se på en annen løsning og forslag tas imot med takk.

 

Det er opprettet en ny facebookside som er lukket. Den heter SSMK og alle som er på facebook bør gå inn og spørre om å bli medlem så legger Marianne dere til. Vi beholder den gamle siden slik at vi kan bruke den til å informere om konserter mm.

 

 

6.Eventuelt

 

Viktig at alle gir beskjed til sekretæren om endringer av mailadresse og telefonnummer.

 

Kontingenten blir sendt ut snart. Det gis beskjed når den sendes ut slik at alle kan gå inn og sjekke og gi beskjed om de ikke har fått den. Det var ønske om å legge ut kontingenten på vipps, Marianne ordner det.

 

Det kom tilbakemelding om at det ikke sto på oversikten over foreldrevakt at de hadde ansvar for at stoler ble satt ut. Det er ungene som skal gjøre det, men de trenger påminning.

 

Vi har ikke noen avtale med Petterson om billigere rens lengre. Ida Lundby foreslo at vi kunne spørre Kvisgaard om å få til en avtale.

 

Ida Lundby og Pascal Dangmann meldte seg som turkomite til neste år. Astrid Inga Vassaasen meldte seg fra aspirantforeldrene. Til neste år er det egentlig ikke snakk om noen tur da det er annet hvert år, men NMF er 100 år til neste år og skal ha stort landsstevne i Bergen i slutten av juni. Komiteen ser på opplegget og kommer med tilbakemeldinger så får vi vurdere om det er aktuelt for oss.

 

Geir Helmersen har meldt på SAK og SUK på en stor parade i Oslo i regi av NMF og 100 års markeringen. Det blir 28.april til neste år.

 

Oppfordrer alle til å støtte korpset med grasrotandel og flaskepant på Høgmyr.

 

Vi kan vurdere om øvingsarket som deles ut til aspirantene er noe å bruke for hovedkorpset også.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foreldremøte 09.03.17

Referat Foreldremøte i SSMK 9. mars 2017

Saksliste:

 1. Informasjon om vårens aktiviteter – terminlista (korps i teater, vårkonsert, vårdag, turer)
  1. Viktig at alle går inn på hjemmesiden og ser på alt som skjer fremover. HK – skal delta på korps i teater lørdag 11.3, div øvelser i forkant og konsert 18.3, aktiviteter videre utover våren står satt opp.
  2. Korpstur: Aspirantene reiser til Søre Ål Festivalen 9.-11. juni sorealfestivalen.com. Hovedkorpset reiser til Gøteborg Music Festival 25.-29. juni goteborgmusicfestival.se

 

 1. Fravær – pass på at fravær meldes i så god tid som mulig. Det bør være høy terskel for fravær fordi alle er viktige brikker i korpset for å få på plass stoffet.
 2. Uniformer, instrumenter – Husk å tørke instrumenter og uniformer skikkelig etter dager med fuktig vær!
 3. Informasjon fra dirigentene – de hadde ikke anledning til å møte
 4. Dugnader – viktig at dere møter på dugnader eller bytter hvis det ikke passer
 5. Tryg/Grasrot/Pantekasse – alle som tipper kan gi sin grasrot til korpset. Kjenner du noen som tipper, så verv dem! https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen – der ser du hvordan du gjør det og finner Stange Skoles Musikkorps. Tryg sponser NMF – gir rabatt på forsikringer. Ta kontakt med Hamarkontoret, tlf 469 47 000 for å se om dette kan lønne seg for deg. Pantekasse henger på Kiwi Høgmyr – pantelappene kan gjerne gis til korpset.
 6. Evt – Kari takker for seg og ønsker det nye styret velkommen!

 

Takk for oppmøtet!

 

Laila Dufseth

sekretær

Foreldremøte 22.09.16

Referat Foreldremøte i SSMK

22. september 2016

 

Saker:

 1. Kort om oppstarten – Kari Habberstad orienterer, bruk hjemmesidene for informasjon!
  1. Terminlista – info om ordinære øvelser, gruppeøvelser, enetimer og andre aktiviteter

  2. Vakter – følg med på når du har vakt, se terminlista på nettsidene

  3. Enetimer – se under terminliste på nettsidene

  4. Gruppedag – se under terminliste på nettsidene, kan være endringer i forhold til vanlig plan

  5. Melding av fravær – gi beskjed til Kari H i god tid ved fravær på enetimer, og til dirigenter om fravær på fellesøvelser. Dette er viktig for enetimekabalen og for planleggingen av øvelsene for dirigentene

  6. Øving – det er viktig å øve litt hjemme! Også oppfordret fra korpskontakteneJ

  7. Informasjon – all info ligger på hjemmesida. Det kommer også ut mailer om spesielle ting eller sms med påminnelser. Viktig da å lese all informasjon godt!  Positive tilbakemeldinger på den informasjonen som gis.

    

 1. Seminar 12.-13.11
  1. Vi drar til Hafjell fra lørdag morgen til søndag ettermiddag. Dette gjelder både aspirant- og hovedkorpset. Vi spiser alle måltider på Quality og bor i leilighetene som hører til. I mellom ligger Solvang barneskole hvor vi skal spille. Det er gangavstand mellom. Vi trenger noen voksne som er med oppover og som overnatter og noen som kjører og henter. Det vil bli noe egenbetaling, ca 500 kr. Ingen påmelding, kun avmelding hvis en overhodet ikke kan.
 2. Dugnader
  1. Stangedagene/Høstdag – disse er gjennomført og har vært vellykkede. Det settes opp lister med dugnadsvakter, med kontroll på hvem som tar vakter fra gang til gang.

  2. Teateret Innlandet – dette er den store dugnaden for korpset og som går gjennom hele året. Vi får mye skryt for innsatsen og vi får 500,- per halvtime. Flott at dere stiller opp!

  3. Adventskalender 2.11 – alle får tildelt roder og går rundt og selger kalendere. Det må være med en voksen, men ungene kan godt være med å selge. Korpset har mCash som kan benyttes hvis ikke folk har kontanter. Egen Vipps kan også benyttes.

    

 1. Tur sommer 2017
  1. Korpset pleier å ha en tur annen hvert år. Vi ser i år for oss å reise til Danmark eller Sverige og har flere aktuelle festivaler. Disse koster ca 4000,- per pers, samt noe ekstra til utflukter. Det vil være noe som dekkes av korpset og noe som blir egenbetaling. Vi satser også på dugnader og støtte. Det settes ned en turkomitè – Laila M, Pascal og Laila D, evnt Petter V som vurderer og bestemmer aktuell tur. Det kan være aktuelt å ha med flere voksne på turen. Denne blir rett etter at skolen slutter i juni.
 2. Verv – på årsmøtet i februar/mars vil sannsynligvis flere av styremedlemmene gå av, blant annet leder, sekretær og et styremedlem. Det er viktig at dere foreldre allerede nå tenker på om dere kan tenke dere å ta et verv. Dette er engasjerende, interessant og veldig givendeJ
 1. Instrumenter og uniformer

  1. Vedlikehold og ansvar – se på nettsidene under fanen «Uniformen» og «Instrumenter/utstyr» for info om hvordan uniformen og instrumentet skal behandles og vedlikeholdes. OBS! Tørk både uniformer og instrumenter etter bruk i rått vær.

    

 1. Dirigentenes hjørne
  1. Merete forteller fra hovedkorpset – spennende og utfordrende med mange nye. Det er ikke meningen at de skal få til alt med en gang! Det er mange nye stykker og det går fortere i hovedkorpset. Også utfordrende for de store som må være tålmodige. Ring om det er utfordringer, Merete vil gjerne legge til rette! Det er også fint om dirigenten gir beskjed om det er noe foreldrene skal følge opp. Alle er velkomne til å komme inn og høre i korpset og i enetimene. Alle må ha med notene sine på øvelsen.
  2. Mona forteller fra aspirantkorpset – Fint å ha mange aspiranter! Erlend og Mona har hatt møte med 1. og 2. års aspirantene og snakket om forventninger, hva de skal jobbe med. De har hyggelige øvelser, fokus og tid til litt tøys (morsomt). Mona koser seg med korpset!
  3. Rekruttering av nybegynnere – Mona m.fl har hatt tre runder med musikk og instrumentutprøving og det er stor iver og engasjement blant 3. klassingene.
 2. Eventuelt
  1. Takk for oppmøtet, takk for innsatsen til alle som stiller opp og for alle de fine unga som er medJ

 

Ref. Laila Dufseth

Foreldremøte 10.03.16

 

Saksliste:

 1. Kort informasjon om vårens aktiviteter – terminlista
  1. Alle bør legge inn nettsiden vår som bokmerke på smart-telefoner
  2. Se nettsiden vår for info på «siste nytt», «terminlista» og annen informasjon
  3. Marsjøvelser – godt med klær og møte i god tid
  4. Følg med på når dere har vakt og bytt evnt innbyrdes
 2. Dugnader
  1. Teateret Innlandet – viktig at alle møter ellers mister vi inntekter fra den vakta! Bruk ringelista til å ringe etter de som evt ikke kommer.
  2. Vampkonsert 24.4 – der kommer det ut mail hvor det er frivillig å melde seg til dugnad mot å kunne overvære konserten.
 3. Fravær – til enetimer og til fellesøvelse
  1. Dirigent skal informeres ved fravær på fellesøvelse – viktig for deres planlegging av øvelsen
  2. Fravær på enetimer meldes til Kari Habberstad på 95269397 så tidlig som mulig slik at andre musikanter kan flyttes og det ikke blir dø-tid for instruktøren som korpset må betale for
 4. Uniformer, instrumenter – se nettsiden, egen info om hvordan uniform og instrument skal vedlikeholdes og tas vare på, samt hvordan uniformen skal være riktig på. Pass på å tørke/lufte uniformer og instrumenter etter bruk, særlig i rått vær.
 5. Informasjon fra dirigentene
  1. Mona – Aspirantene: Lite fravær, de fleste gir beskjed, snakkesalig og livat gjeng, glade i å prate. Alle har solist-stykker. Nybegynnerne er veldig morsomme, det går veldig fort! Spiller raskt gjennom, snart konsertklare. Spiller bra, er strukturerte, hyggelig, blid gjeng, lite fravær
 6. Kveldsmat – styret mener at det blir ganske omfattende og vanskelig å koordinere. Enighet blant medlemmene i at det ikke er ønske om kveldsmat.
 7. Bilder – cd – det tas masse bilder i ulike arrangement. Lite kapasitet til å organisere dette, samle inn, legge ut på hjemmeside eller lage CD etc. Hvis noen kunne tenke seg å gjøre det, er det bare å melde seg. Pauline lager fotoalbum med utklipp og bilder fra jubileumsåret. Noen som har lyst til å lage cd med bilder fra jubileumsåret?
 8. Evt
  1. Finne møtepunkter under øvelser og seminar slik at aspiranter og hovedkorps blir kjent med hverandre.
  2. Husk å melde fra ved behov for nye uniformer, T-skjorter og Collage-gensere, samt evnt nye dusker til luene.

Foreldremøte 01.10.15

 

Sted: Aulaen

Saker:

 1. Årets aktiviteter. Gjennomgang av terminliste.
 1. Kari gjennomgår hjemmesidene med fokus på terminlista, følg med på ny informasjon, foreldrevakter, dugnader osv.
 2. Seminar – 1. helg etter høstferien, fredag 16. og lørdag 17. oktober.  Aspirantene møter rett etter skolen fredag, i kulturbussen, spiser matpakka  si og går ned i musikkrommet for spilling ca kl 14. Hovedkorpset møter etter skolen, begynner å spille ca kl 15. Se resten av programmet på nettsidene.
 3. J/H Cup – søndag 8.11 i Terningen Arena. Hovedkorpset spiller kl 10, aspirantene kl 11.30. Nærmere beskjed om oppmøte kommer. Dommerbedømming og festkonsert er kl 17.30-18.30. Det er artig å få med seg dette, samt konsertene de andre korpsene spiller, for de som kan være hele dagen. Se nettsidene for programmet for dagen. Det kommer nærmere beskjed om repertoarer  etc.
 4. Adventskonsert – 13.12 kl 17 i Stange kirke, nærmere info kommer.
 5. Melding av forfall – viktig i så god tid som mulig. Torill Hoel har ansvar for instruktørene og MÅ ha beskjed. Dirigent må også få beskjed. Vi betaler instruktørene for hver time, så jo før vi får beskjed, jo raskere kan vi omorganisere og sikre at vi utnytter instruktørene godt og økonomisk.
 6. Vakter – på terminlista står det hvem som har vakt hver øvelse, også på seminarer. Under oversiktene og enetimeplanen, står instruksen for foreldrevaktene. Les der om dere er usikre på hvilke oppgaver vakta innebærer.
 7. Mona orienterer om hvordan det går med aspirantene. De klarer seg bra! De er mindre frustrerte og «fryviller» nå enn i starten. Det forventes mer av 2. års aspirantene. De er godt i gang med å øve på sangene de skal spille på cup’en.  Det er fint om de øver litt hjemme! Målet er 10 min 3 ganger i ukaJ Etter høstferien starter de med ukas solist, alle skal få spille en sang alene for de andre. De får en ukes varsel på sin tur, men kan allerede nå velge et stykke de vil spille. På julekonserten vil noen også få mulighet til å være solister.
 8. Merete – har ikke mulighet til å møte. Hun har gitt tilbakemelding om at oppstarten har gått veldig bra og at de nye har kommet godt i gang. Hun minner også om beskjed ved fravær og at det legges til rette for øving hjemme.
 9. Vakter Teateret Innlandet – dette er det sendt ut egen mail om. Alle har fått vakt tildelt og må selv ta ansvar for å bytte om en ikke kan. Oppmøte utenfor vareheisen på kulturhuset. Voksne må møte- det er hovedsakelig bæring av utstyr. Oversikt over vaktene legges også ut på hjemmesidene.
 10. Adventskalender –kalenderne hentes  onsdag 4.11 på skolen. Alle familier får tildelt rode hvor de skal selge kalendere. De kan selge samme kvelden, komme tilbake med penger og levere på skolen eller pengene kan betales inn på konto i etterkant.
 11. Vedlikehold og ansvar – se nettsidene. Der står det hvordan hvert enkelt instrument skal vedlikeholdes. Musikantene må også lære å plassere instrumentene forsvarlig så de ikke veltes, ligger på vippen på en stol osv. Pass på at ungene henger opp uniformer skikkelig etter bruk. De må ikke «stues vekk» fuktige eller legges i en krøll.
 12. Viktig at vi «spleiser» hoved- og aspirantkorpset slik at de ikke blir to separate korps nå når de øver i forskjellige bygg. Vi må tenke på noen øvelser sammen, evnt noe felles nr. Det er særlig viktig for de som skal over neste høst, slik at overgangen ikke blir for stor.
 1. Rutiner for øvelser
 1. Dirigentenes hjørne
 1. Dugnader
 1. Instrumenter og uniformer
 1. Eventuelt

 

Referent

Laila Dufseth

sekretær

Foreldremøte 26.02.15

Saker:

 1. Kort informasjon om jubileumsårets aktiviteter –

Gjennomgang av terminlista. OBS! helgen 18.-19. april. Dette blir en jobbe-helg og en stor jubileumshelg med vårdag i Stangebyen lørdag og stevne i Stangehallen, med garden, søndag. Alle vil bli spurt om å bidra med ulike dugnadsaktiviteter, nærmere beskjed kommer

1. mai – spilling for hovedkorpset.

Bruk hjemmesidene, hele tiden oppdatert med nye datoer i terminlista, også oversikt over enetimer, fellesøvelser,

Det ble vist hvordan en på nettsidene, under «Støtte til SSMK» kan gå inn legge inn spillenummer ved tipping slik at grasrotandelen gis til korpset

Vedlagt referatet - ark med info om hvordan støtte korpset hvis noen vil putte i postkasse eller gi til kjente

 1. Korpstur – informasjon så langt. 47 stk; ca 37 musikanter, 8 foreldre og 2 dirigenter reiser til Italia på korpstur fra 20.-26- juni. Det er et spennende program, flott sted vi skal bo. De aller fleste har betalt inn depositum på 1500,- til korpskontoen. De resterende 3500,- betales inn innen 1. mai. Buss til og fra Gardermoen dekkes av korpset.
 2. Dugnader – helgen 18. og 19. april, blir som nevnt over, en stor dugnad. Det er muligheter for en stenplukker-dugnad og vi håper på å få en stor dugnad i forbindelse med Talentcup slik vi hadde i høst. Kalendersalg. Vi selger også ut de kortene og tennbrikettene vi har på lager.
 3. Informasjon fra dirigentene – Mona orienterer om hvordan det går med nybegynnerne og aspirantene – godt fornøyd og flotte unger! Minner om konsert for disse den 26.3 i aulaen og med prøving av uniformer i forkant for nybegynnerne
 4. Uniformer  - det oppfordres til å prøve disse raskest mulig og levere inn det som skal byttes, ferdig renset, raskest mulig. Vi har behov for disse uniformene til andre som har vokst! Obs ta av stjerner på luene og medaljer, ta opp sømmer på opplagte bukser. Sjekk også collagegensere og T-skjorter. De skal også byttes om de ikke passer.
 5. Bilder av musikantene tatt gjennom 2014 – det er interesse for dette, vi ordner bestilling og Pascal brenner CD-er
 6. Evt – obs gi beskjed om ungene ikke kommer på enetime, da kan vi omrokere slik at ikke instruktørene blir stående uten elev, det koster korpset ekstra.

 

Takk for et godt møte og for flott engasjement og samarbeid til dere foreldreJ

Referent Laila Dufseth

Referat foreldremøte 18.09.14

Saker:

 1. Oppstartsstatus høst 2014
 • Vi er fornøyd med oppstarten. 3 sluttet og 1 begynt igjen --> 43 stk
 • Bra stemning
 • Vi har startet opp med å kåre Ukas miljøskaper. Litt høyt mål, men vi prøver. Det kan være fra å gjøre noe ekstra på øvelsen, eller utpeke seg på en positiv måte. Alle oppfordres til å komme med forslag.
 • Forfall skal meldes til Torill Hoel (enetime ansvarlig) og enetime lærer og dirigent. Mobilnr: se hjemmesiden.

Det var ønskelig at det blir gitt en tilbakemelding når forfall er meldt til enetime, noen opplever at de ikke vet om det er mottatt.

 

 1. Terminlista
 • Terminlista ble gjennomgått på hjemmesiden vår. Sjekk ”Siste nytt” – her vil alt det nye ligge.
 • Uniform, t-skjorte og collegegenser må prøves til 25.9. Da vil det blir mulighet å bytte/tilføre mellom kl. 18-19. Det skal tas bilder i forbindelse med 100 års jubileet. Det vil bli laget en kalender for 2015 som det er mulighet å bestille for eget bruk.
 • Fotograferingen skjer den 30.10. Det blir både fellesbilde og gruppebilder. Samme kveld blir det ikke enetimer, men hentekonsert. Info om konserten vil komme.
 • Terminlista og seminar ble delt ut på papir til alle som var på øvelsen 4.9, sms ble sendt ut i etterkant. Det var ønskelig at det ble lagt ut på hjemmesiden også. (Dette er nå gjort)

 

 1. Seminar 27.-28. september
 • Kombinert tur og seminar
 • Sammen med Tangen
 • 4 Foreldre blir med fra Stange:

Astrid Johre og Harald Nøkleholm (hovedkorpset)

Marit Helmersen og Thomas Koldrup (aspirantkorpset)

Denne gangen var det ingen påmelding, men avmelding – ingen frafall er meldt enda. Noen av aspirantene er litt usikre hvis ikke mor/far er med. Dette ble tatt opp med Kari etter møte.

 • Kjøring – pga pris er det satt opp foreldrekjøring - blir regnet som en dugnad. Sms sendes ut til de som skal kjøre.
 • Les info arket, viktig da det står litt om hva dem skal ta med m.m.

 

 

 1. Jubileumsåret
 • Kari gikk igjennom styrets ”Jubileumsårshjul”. Det er satt ned en jubileumskomiteen som har mest fokus på stevne i Stangehallen den 19.4, samt jubileumsberetning.
 • Konsert 31.1. Slik det ser ut pr. dags dato blir det på Herredsvang. Kan bli 2 stk konserter; 1 som er åpen for alle, en bare for foreldre med middag etterpå.
 • Stevne 19.4. i Stangehallen. Alle korpsene i Stange kommune er invitert, samt HMK garden.

Alle korpsene vil ha en liten konsert Hver. Et arrangement som er åpent for alle.

Her må alle påregne dugnadsarbeid. Salg av billetter, kaffe og kaker, opp/ned rigging.

 • Utstilling på biblioteket 1.3. -19.4. Her skal vi gi et lite innblikk i korpset historie.

Denne utstillingen skal flyttes til Stangehallen til den 19.4.

Elisabeth Engen ønsker å få med seg noen kreative sjeler til å bistå:

Randi Holter og Marit Helmersen meldt seg, Elisabeth B. Svergja ble også foreslått.

 • Tur 20.-25.6. Turkomiteen består av Kari Dæhlin, Pascal Dagmann og Laila Dufseth. De har landet på tur til Gardasjøen. Pr i dag ligger turen på 5000,- pr pers. Ordinær pris er ca 6500,- dvs at korpset gir 1500,- pr musiker. Korpset prøver å få inn så mye støtte som mulig slik at prisen kan bli lavere. Da vi har flere som f.eks nå har både Polentur, musikk tur og 4H leir så kan det blir mye.

Det vil komme ut en mail veldig fort hvor det er ønskelig å få en tilbakemelding om deltakelse. Ingen bindende påmelding nå, men hvis noen vet de ikke blir med så er det fint å få beskjed så fort som mulig.

 

 1. Økonomi
 • ”Dyrt år” men 100 år må markeres denne ene gangen. Vi prøver å ha et nøkternt forbruk, det er satt av til markeringen på i 2013 og 2014 budsjettet.
 • Dugnad – vi har fått en dugnad 17.-19.10 på Storhamar vg.skole fra fredag kl. 15.00 – til søndag 14.00. Vi skal være vakter i forbindelse med en fotballturnering, dvs dørvakt, kioskvakt m/info, nattvakter, matservering og vask. Totalt 32 vakter. Pris 17.000,-

Dette er en dugnad vi har fått etter tips fra Åse D. Haugen.

Asbjørg Vestli er ansvarlig, hun vil sende ut vaktplan, bytting må skje innbyrdes. Kan skje at noen vil får 2 vaskevakter = 4 timer, men nattvakta er 8 timer. Håper alle stiller seg positivt til dette.

 • Lørdag 20.9 er det også dugnad i forbindelse med høstdagen på Stange. Salg av kaffe og vafler. Denne gangen er flere av de største musikerne satt opp på vakt.
 • Teater Innlandet trenger bistand ved opp og nedrigging til forestillinger. Dette er en dugnad som vi tenkte kunne gå til den enkelte til sparing til tur. De trenger 3-4 stk voksne, pris 400/500 kr pr???
 • Salg av tennbriketter/kort er nå i gang. De ble utdelt 11.9, de som ikke har hentet, må de gå innom kjøkkenet neste øvelse.
 • Verving av støttemedlemmer, grasrotandel, pantelapper – det er bare å tipse alle man kjenner. 2013 ga grasrot og pantelapper nesten 20000,- til korpset! Pantekassa på Kiwi er borte, men det er mulig å levere lappen til de i kassa som oppbevarer dem til oss.
 • Vi søker for harde livet – vet dere om noen som kan sponse noe, vær snill å tipse oss!
 • Noen som kan tenke seg å være litt sponsorinnhenter?

Tips på andre oppdrag: COOP varetelling kan sjekkes, da de nå vet at 10 kl har fått dette til Polen turen.

Hva med å spille inn CD? Må bli til neste år.

Åse D. Haugen kom med flere innspill – hun vil tenke litt på dette, men god erfaring fra Sportsklubben.

 

 1. Info fra dirigentene
 • Mona kom akkurat fra prøven på den nye marsjen som er laget til jubileumet. Noen utfordringer både for store og små, men det vil bli laget egen stemme for aspirantene. Det er 12 aspiranter, og det kan være tøft å gå fra nybegynner til aspirant, men det går veldig bra. Hvis de gir utrykk for at det er vanskelig, gi oppmuntring! Litt spesielt i år da det ikke er noen trommer. De hører seg selv mye mer, samt må holde tempoet oppe. Alt nå har vi begynt med det som skal fremføres 19.4 i Stangehallen, samt 31.1 på jubileumskonserten, men innimellom her må vi også tenke på julekonserten. Godt oppmøte og i tide. Mona maser ikke mye på øving hjemme, men hun sier at hun hører at noen har øvd. Når man nærmer seg konsert blir det litt mer fokus på øving hjemme – alle må da bidra.

Mona har nå begynt i 3.kl med ”verving”.

Tur/seminar for de på 9 år hvordan er erfaringen? Mona legger stor fokus på det sosiale, men det blir mye spilling på seminar så de vil nok bli slitne, men også hatt det gøy. Når det gjelder tur så har de store bestandig tatt veldig godt vare på de ”små”, god tradisjon i korpset.

 

 1. Stell av instrumentet
 • Hjemmesiden ble gjennomgått (info der). Instruktørene vil også gå igjennom dette.

 

 1. Eventuelt

Ros for hjemmesiden, men for de som ser litt dårlig, er fargekombinasjonen litt dårlig. Ref. Pauline

Referat fra foreldremøtet 12.09.13

 

 1. Status
  1. 6 har sluttet – 6 for mange. Nå 10 aspiranter, 27 i hovedkorps. Håper på god rekruttering fra 3. klasse, etter opplegget med Mona, Asta og Ola, som pågår nå. Vi bør ha oppslag i Stangeavisa, egen info i mappe til 3. og 4. klassinger. Leder prøver å snakke med alle medlemmene om hvordan de har det i korpset, og også med de som har sluttet.
  2. Ungene må være spilleklare til det tidspunktet de skal starte.
 2. Enetimer/instruktører/forfall
  1. Stor kabal som skal gå opp for alle instruktører, familier og dirigenter. Prøver å ta de hensyn som vi kan.
  2. Pauline har ansvar for kontakt med instruktørene. Gi henne, samt instruktøren beskjed om det er noen som ikke kommer, vil bytte tidspunkt etc. Mona og Merete vil også ha beskjed ved forfall.
  3. Flere av instruktørene er innom og hilser på i løpet av møtet. Oversikt over dem på nettsidene.
 3. Informasjonsformidling
  1. Vi prøver å sende SMS, mail og til enhver tid oppdatere hjemmesiden.
  2. Fint om alle gjør seg kjent med hjemmesidene; kontaktinfo, terminlister, oversikt over enetimer, vaktlister osv.
  3. Svar på mailer der det forventes tilbakemelding så vi vet at dere har fått beskjeder!
  4. Vi oppretter en Facebookgruppe, suppliment.
 4. Utstyr/gensere
  1. Det ble investert mørkeblå langermede gensere og hvite T-skjorter i forbindelse med Bornholm-turen. Disse er å betrakte som en del av uniformen og skal kun brukes i forbindelse med korpsarrangement. De skal leveres tilbake til korpset.
  2. Utstyr skal registreres slik at vi vet hva ungene har fått. Det er viktig for å holde oversikt over korpsets eiendeler. Det koster penger når de blir borte eller ødelagt.
 5. Vedlikehold av instrumenter ved Torill og Marit.
  1. Messingblåsere – vask munnstykket i skikkelig varmt vann og med litt zalo og flaskekost. Hele instrumentet kan legges en liten stund i håndvarmt zalovann og skylles godt gjennom med rent vann. Ta ut ventiler først, merk deg hvor de hører hjemme. Ventilene må smøres med ventilolje. Bøylene kan smøres med babyvaselin. Det er lurt å vaske med en børste litt lenger inn i første bøyle. Slike koster finnes i kjelleren. Viktig å ikke bruke verktøy på instrumentene!
  2. Horn og trombone med kvartventiler – må aldri skru ut de ventilene eller vaske med såpe, kun rent vann. Ventiler smøres ved å skru av topp over ventilen og ha på en dråpe med olje. Også olje på bøylene.
  3. Instrumentene skal ikke vaskes eller pusses rett før konsert, da blir de ustemt.
  4. Klarinetter/saksofon. Må ikke vaskes – treverk. Korken må smøres med fett, ellers tørker den og går i stykker. En må heller ikke dra hardt. Ola hjelper til med dette. Viktig ikke å klemme eller dra i metallklaffene, de kan bli skjeve eller løsne. Flisa bør tas av etter spilling. Metallpinne/snor for å vaske igjennom. Viktig å tørke instrumentet etter spilling ute i regn og rått vær.
  5. Bjørnar er her 1. torsdag i måneden
  6. Se for øvrig mer info under «Instrumenter og utstyr» på hjemmesidene.
 6. Hvordan skaffe midler til korpsdrifta
  1. Vi søker ulike fond, bedrifter, banker osv. Vi tar gjerne imot tips om aktuelle steder å søke.
  2. Dugnader – Kønnbandfestival denne helga, noen har vakter i forbindelse med det.
  3. Støttemedlemsskap – styret foreslår at hver familie forsøker å skaffe 3 støttemedlemmer á 200,-. Disse har ikke spesielle fordeler, men får musikk i gatene 1. og 17. mai! Det kommer forslag fra foreldre om andre summer, invitasjon/giro i postkasse til naboen eller andre – her er det mange gode forslag. Nisseorkester, flere julekalendere og dugnad på HamKam talent-cup foreslås også.
  4. Grasrotandel – vi har tjent 12 000,- allerede i år. Alle som tipper/kjenner noen som tipper, anbefales å gi andelen til SSMK.
  5. Popcorn-maskin – styret vurder å kjøpe denne, men må ha noen praktiske ting på plass først.
  6. Nettbutikken. Link på hjemmesidene. Vi tjener 30% av salgssummen. Der kan det kjøpes mange ulike gaver og ting.
  7. Høstdag. 6 stk får vakt og skal selge sveler + div aktiviteter.
  8. Panteordningen; kasse på Kiwi, sentrum.
 7. Terminliste
  1. Høstseminar 25.-26. okt
  2. Adventskonsert i kirka 1. desember
  3. Hentekonsert 12.12
  4. Sjekk oppdatert terminliste hvor foreldrevakter står oppført. Pass på deres vakter.
 8. Eventuelt
  1. Det foreslås å lage et sosialt arrangement for foreldrene, med instrumenter? Eller bare for å bli bedre kjent.
  2. Kontingenten kommer snart
  3. Bilder av korpsmedlemmer på nettsidene. Om det er noen som ikke vil at sine barn skal være på bilder, så si fra til styret.
  4. Gøril informerer om Ungdomskorpset (SUK). De har fengende musikk, utfordringer, flott miljø og spennende mål. Alle som har begynt på ungdomsskolen kan være med. Se info på korpsets nettsider.

Trommeforeldrene hadde møte med Asta etter møtet. Asta formidler at det er viktig å bevisstgjøre trommeslagerne om at de har ansvar i forhold til hva som skal være med på konserter. De har også ansvar for opp og nedrigging. Viktig at vi foreldre stiller opp og kjører.

Styret takker for oppmøtet. Vi er avhengige av aktive og engasjerte foreldreJ

Laila Dufseth

Referent